HCW E1-Jeugd

Vamorgen vertrok de HCW E1-Jeugd al vroeg naar Duiven, Coach Rutger kon helaas niet mee, dus gingen Indy en Gwen mee met ze mee. Ze speelden voor het eerst met 1 wissel! En er werd goed overgespeeld en schoten goed op het goal.
Na 2 minuten stond HCW al 2-1 voor! Dat is een goed begin.
Ze konden de voorsprong goed vasthouden. De wedstrijd werd gewonnen met 6-16!
Goed gespeeld meiden van HCW! Jullie hadden de Chips echt verdient!

HCW D1-Jeugd

De HCW D1-Jeugd moest vandaag in het Sinterklaas weekend al vroeg naar Duiven, om een wedstrijd tegen HV Duiven te spelen.
De wedstrijd begon goed in voordeel van HCW en ze stonden al gauw voor met 2-0.
Na ongeveer 10 minuten werd er ook bij HCW gescoord en stond het 2-1.
Halverwege de eerste helft werd er een foute wissel gemaakt waar de scheids strikt op was.
Op het moment van rust was het 5-2 in voordeel van HCW.
Toen de 2e helft was begonnen ging de scheidsrechter heel erg kijken naar de wissels bij HCW om ze te betrappen op foute wissels, dit leek hij echter niet bij de tegenstander te doen.
Toen ze 9-5 voor stonden werd het spel van HCW wat slechter, ze hadden veel balverlies, liepen met de bal en second dribbel.
HV Duiven profiteerde hier van, maar HCW hield ze op afstand met minimaal 2 punten voor.
In de laatste 10 seconden kreeg Joep van HCW nog een 2 minuten tijdstraf en kregen ze een laatste schot op doel, maar misten.
De eindstand: 9-12 gewonnen!

HCW B-Jongens

Vanochtend moest de HCW B-Jongens tegen Minerva spelen. Na een paar tegenslagen omdat de keeper van HCW (Robin) er niet was moesten ze twee andere spelers in het goal zetten. Dus heeft de coach – Thijs – Stijn en Sven gekozen. Heel veel respect voor hen voor het keepen. Helaas kon ook Hidde niet meedoen vanwege een blessure ook speciaal respect naar Hidde voor de beste aanmoedigingen ooit. Ondanks dat ze met 25-15 verloren hebben hebben ze fantastisch gespeeld hebben. Met name Sem want hij heeft prachtige acties en een paar mooie goals gemaakt. Dus super gedaan allemaal. Ze hebben goed gespeeld!

HCW B-Meiden

De HCW B-Meiden speelde zondag tegen OBW in Zevenaar. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 16-15 in het voordeel van OBW.

HCW Dames Mid-Week

UGHV midweek – HCW Midweek
Donderdagavond moesten de dames zich om 19.40 verzamelen voor vertrek naar Ulft.
Na wat gemopper over het tijdstip -we zijn geen 18 meer- belandde er 1 auto per ongeluk in een sprookjesachtige lichtjesroute door de buitengebieden van de Oude IJsselstreek.
Toen ook zij eenmaal in de kleedkamer waren begon Wendy D haar peptalk.
Enkele speelsters zagen namelijk op tegen deze wedstrijd, maar Wendy gaf aan dat we vol vertrouwen ons eigen spel moesten blijven spelen. Verliezen was oke, maar dan wel met maximaal 20 doelpunten tegen en met zeker 10 doelpunten van onszelf.
Tijdens het warmlopen brak bij een enkeling het zweet uit bij het zien van de tegenstander maar dit werd omgezet in een ongekende kracht. De opening yell was in de verre omtrek hoorbaar en de start was flitsend. Na 16 seconden stond het al 1-1.
De eerste helft was fantastisch! Zelden heeft de Midweek zo goed gespeeld.
De verdediging stond dicht, de dames vonden elkaar, er werd gepraat, Femke was topscoorder, Linda deed als nieuwtje niets onder van de andere hoeken en Anuschka keepte de sterren van de hemel. Gelukkig waren er die avond geen scouts aanwezig, dat was ons noodlottig geworden.
Enig minpuntje van de 1e helft was het zicht van de scheidsrechter. Veel ging letterlijk langs hem heen maar ondanks dit gingen we de rust in met 11-7. En daar waren we best trots op!

Na de rust had de tegenstander een andere opstelling. Ze speelden 5-1 en HCW had moeite met deze omschakeling. We raakten wat van slag en verloren ons eigen spel.
Helaas had ook de scheidsrechter zijn eigen bril verwisseld voor het thuisfluiter-exemplaar. Hierdoor zag hij alleen nog maar fouten van HCW, zelfs als ze er niet waren. Perfecte goals werden afgekeurd, de 2 minuten vlogen je om de oren, en dat…..terwijl UGHV mocht scoren met 3 personen in de cirkel, werden ballen tegen de paal goedgekeurd als goal en kregen die dames een hoop voor elkaar met de nodige drama. Een enkeling floreerde op dit vlak. Het is me gelukt om een workshop bij hen te boeken, de datum volgt nog.

Vanzelfsprekend verloren we deze wedstrijd. Met 26-9 nog wel. Maar als ze bij UGHV blij zijn met een overwinning die ze op deze manier hebben behaald, dan feliciteren we ze van harte!!!
Zelfs het publiek van UGHV applaudiseerde voor Anuschka en gaf eerlijk toe, dat een aantal doelpunten toch echt niet meegeteld hadden mogen worden. Dat is nog eens sportief!
Eenmaal in de kleedkamer bleef het nog lang onrustig. Onvrede, irritatie en frustratie voerden de boventoon. Gelukkig konden we onszelf herpakken en werd er op de terugweg weer gelachen en besloten enkele speelsters er toch nog eentje te drinken in de Wissel. Proost meisjes, op een fantastische eerste helft!

HCW Dames 2

Vandaag speelden dames 2 van HCW een uitwedstrijd in Klarenbeek. De sfeer zat er al meteen goed in! Toen coach Willy de opstelling bekend had gemaakt, begonnen ze aan de warming up. Toen het startsignaal klonk verliep de wedstrijd direct al niet geheel vlekkeloos. Er was veel ruimte op de cirkel en daar maakten de dames van sc Klarenbeek goed gebruik van. De ruststand was dan ook 10-4 in het voordeel van sc Klarenbeek. Na een aantal tips over en weer binnen het team en van coach Willy, startte de wedstrijd in de tweede helft al veel beter. Er werd beter gecommuniceerd, wat ervoor zorgde dat de dames van HCW 10 keer konden scoren. Uiteindelijk is de uitslag 21-14 geworden en bleven de punten in Klarenbeek.

HCW Dames 1

Dames 1 moesten zaterdag avond naar Arnhem. Het was wat lastig een team voor elkaar te krijgen, wegens een aantal blessures. Gelukkig door aanvullen uit dames 2 en de midweek, hadden we genoeg spelers om naar de wedstrijd te kunnen gaan.
De dames hadden zich voorbereid op een wedstrijd tegen de koploper. Het doel was dan ook om een leuke wedstrijd te gaan spelen.
Met goede moed begonnen de dames aan de wedstrijd. De tegenstanders waren snel op de been, maar HCW was er goed bij vandaag. Ook onze keeper stond goed en hield een aantal ballen tegen. HCW zetten een paar goede aanvallen op waar ook wat doelpunten uit kwamen. De scheidsrechter zag veel en floot hier ook voor. Hierdoor raakte de tegenstander wat geïrriteerd. Door zelf rustig te blijven haalde HCW hier voordeel uit. Met een stand van 9-4 gingen ze de rust in.
Met wat goede tips van de coach gingen de dames de tweede helft in. De tegenstander begon deze met vol tempo, waar de dames van HCW al op gerekend hadden.
Met goede druk, vielen er gaten, waar HCW goed gebruik van maakte. Na een tijdje kikte de vermoeidheid in, waardoor de tegenstanders vaker een break liepen.
In de verdediging bleven de dames vechten, om het moeilijk te maken voor de koploper. Met een goed gevoel en een eindstand van 24-9 sluiten de dames van HCW de wedstrijd af.
Bedankt voor de invallers voor het meespelen!
Fijne sinterklaas allemaal!

HCW Heren 1

Voor de heren ongekend vroeg vertrekken om de koude zondagochtend. Om 8 uur!!! Als we aankomen in Schalkhaar is de zaal nog dicht. Nadat de beheerder de deur opgedaan heeft en een poging tot koffiezetten heeft gedaan komt ook de tegenstander binnen druppelen. Na uiteindelijk toch een kopje koffie, kleden de heren zich om en beginnen met warmlopen.
De heren van HCW starten goed met een kleine voorsprong, we weten mooie aanvallen op te zetten, maar verdedigend pakken we niet goed aan, waardoor Schalkhaar ons op de hielen blijft. Midden in de eerste helft wordt HCW rommelig, waardoor Schalkhaar bij komt. Toch weten we ons te herpakken en gaan met 14-18 de rust in. In de kleedkamer krijgen we de tips van Henk en stellen we ons op voor de tweede helft.

Daar verrast Schalkhaar ons compleet, waardoor de heren van HCW het even bij laten zitten en Schalkhaar haalt ons in en loopt zelfs uit. De heren van HCW moeten aan de bak, we zetten ons weer vol in, verdediging wat beter en we komen weer gelijk. Timo staat goed te keepen en weet zelfs een bal met z’n hoofd uit het net te halen. Helaas weten de goede schutters van Schalkhaar toch nog 1 punt te pakken. De laatste minuut en HCW zet de aanval in, het loopt goed, druk wordt gezet en bal gaat naar de rechter opbouw, maar Schalkhaar weet hem te onderscheppen en maakt de laatste break en HCW gaat naar huis zonder punten. Eindstand 30-28 in het voordeel van Schalkhaar.

Onze sponsoren: