HCW E2-Jeugd

Vandaag speelt HCW de wedstrijd op zaterdag. Onze tegenstander was UGHV uit Ulft. De vorige wedstrijd verloor HCW met 2 –17, dat moest vandaag stukken beter. Doordat Silke niet mee kon spelen, heeft Annette Senna gevraagd of zij mee wilde doen, en dat wilde ze wel. Ook Lieke en Sven van de E1 hebben meegespeeld, omdat Mathijs en Ivan ligt geblesseerd waren. Met voldoende wissels ging HCW op weg naar Ulft.

HCW moest proberen UGHV niet in hun spel te laten komen, zodat er van afstand niet zo gemakkelijk op het doel geschoten kon worden. Helaas stond de hele verdediging niet goed opgesteld waardoor UGHV toch makkelijk tot scoren kon komen, waardoor het na 6 minuten 6 – 1 was. Aanvallend ging het beter dan de vorige wedstrijd, maar ook nu was er regelmatig balverlies, waardoor UGHV door hun snelle spel makkelijk tot scoren kon komen. Zowel de aanvallers als de verdedigers stonden allemaal te dicht op elkaar. Hierdoor ben je moeilijker aanspeelbaar en verdedigend staan er te veel spelers/sters bij 1 aanvaller. Beide ploegen scoorden voor rust nog een paar keer. Ruststand 10 –3. HCW heeft in de eerste helft al meer doelpunten gemaakt, dan in de hele vorige wedstrijd.

In de rust gaf Annette aan, om aanvallend meer uit elkaar te gaan staan, waardoor je beter aanspeelbaar bent. Maar ook weer niet allemaal op de cirkel. Ook moest de bal sneller overgespeeld worden, maar dit blijkt voor de E2-jeugd nog heel moeilijk te zijn. Toch maar wel proberen. Na 8 minuten in de 2e helft leek het toch wel te helpen, want nadat Ivan, Tess en Sven gescoord hadden was het 12 – 6. Dat ziet er al beter uit. Iedereen deed ook zijn uiterste best om zo snel mogelijk naar voren te gaan, de vrije man aan te spelen, zodat er makkelijker op het doel gegooid kon worden. Dat dit niet altijd een doelpunt is, is niet erg, je hebt het in ieder geval geprobeerd. Fabiënne keepte de 2e helft en dit deed zijn heel goed. Zij heeft veel doelpogingen tegenhouden. Na de 12 – 6 was het UGHV die veel scoorden, nog 7 x, HCW 1x. Hierdoor kwam de eindstand uit op 19 – 7. In ieder geval een beter resultaat dan de vorige keer. Hier kunnen we best trots op zijn. Senna gaf aan het moeilijk te vinden, maar wel heel leuk om een keer een wedstrijd op het grote veld te spelen. Op naar de volgende wedstrijd.

Ik wil Senna, Sven en Lieke bedanken dat zij vandaag met de E2 hebben meegespeeld, jullie bijdrage wordt door iedereen enorm gewaardeerd.

HCW E1-Jeugd

De E1-jeugd mocht zondagochtend wederom naar Doetinchem voor een wedstrijd tegen de E2 van Artemis’15. De coach hielp het team nog even herinneren hoe goed de wedstrijd ervoor ging en dat ze dat deze wedstrijd weer moesten doen. Tess viel vandaag in omdat Lieke afwezig was en Loïs na haar blessure even moest kijken hoe het ging.

HCW startte de wedstrijd goed. Gelijk in de eerste aanval scoorde ze het eerste doelpunt. In de verdediging stond HCW weer goed en werden schoten op goal makkelijk gestopt door de keeper Sven. In de aanval zochten we de gaten op in de verdediging en wist HCW te scoren. Zo liep HCW flink voor op Artemis. Ruststand 3-10.

In de tweede helft wisselde Artemis, net als HCW, van keeper en kwam er een sterke speler in het veld. De coaches van HCW gaven dat aan in de rust dat we daar goed op moesten letten in de verdediging. En dat bleek ook te kloppen. Ze kwam er een paar keer goed door en wist te scoren. Met een beetje sturing in de wedstrijd wisten we gelukkig toch de verdediging goed dicht te zetten. Aanvallend speelde we gelijk als eerste helft. Iedereen kwam tot gooien op goal en Teun zelfs met enkele sprong worpen. (Hij had de smaak te pakken) HCW wist de wedstrijd te winnen met 10-16 en nemen de 2 punten mee naar Winterswijk.

Wederom een mooie wedstrijd gespeeld en goed samen gespeeld. Je kunt zien dat we als team groeien en Tess, super in gevallen! Je speelt goed mee en hebt gescoord!

Doelpunten: Eloise (3x), Marril (4x), Sem (2x), Yoerie (2x), Teun (3x), Tess (1x), Sven (1x)

HCW C-Jongens

Vandaag speelden we tegen Olympia uit Hengelo. De vorige wedstrijd hadden we ruim verloren, dus we waren gewaarschuwd. Vanaf het begin stonden we goed te verdedigen en speelden we snel naar voren, waardoor we binnen een paar minuten met 6-0 voor stonden. We bleven het tempo hoog houden, ondanks dat we maar 1 wissel hadden. Daardoor gingen we met 13-5 rusten. Na de rust gingen we goed door met het tempospel en wisten we doel ook weer te treffen. Halverwege de 2e helft hadden we een periode met wat meer balverlies, waardoor de tegenstander wat terug kon komen. Onze voorsprong was echter groot genoeg en zo wonnen we uiteindelijk met 23-14. Knappe prestatie jongens!!

HCW C-Meisjes

In de eerste helft ging het wel goed, maar het verdedigen ging wat minder. De tweede helft ging wat minder de conditie ging achteruit. En de tegenstander werd wat agressiever.

HCW B-Meiden

Vandaag, zondag 1 december moesten de Dames B tegen Dames Groessen. Dit was een erg belangrijke wedstrijd. Indien we wonnen, stonden we eerste plaats. De eerste minuten waren de tegenstanders erg snel en fanatiek. Vervolgens reageerde HCW hier op. We gingen de rust in met 5-3. In de tweede helft nam de spanning toe waardoor er een achterstand ontstond. Tot op de laatste seconden ging het gelijk. Eindstand: 9-9

HCW B-Jongens

Vandaag moesten we tegen de mede koploper Udi’96. Het was een leuke wedstrijd om te spelen, want we waren goed gestart. De tegenstander had geen wissel dus we konden goed tempo houden. De ruststand was 20 11. De tweede helft had Udi’96 wel wissels die waren in de rust aangekomen. Daardoor werden ze wel sterker. We vergaten een tijdje goed af te sluiten, waardoor ze weer dichterbij kwamen.
We gingen daarna erg gelijk op, maar hebben toch gewonnen met 29 21. Super teamprestatie!!

HCW Dames Mid-week

Donderdag 28 november 2019 weer een wedstrijd van de Dames Midweek, dit keer tegen Grol een geduchte tegenstander. Aan het aantal spelers kon het vandaag niet liggen want HCW had maar liefst 6 wissels, dus veel break-out lopen, zodat dat tegenstander flink moe wordt. Helaas kwam van dit voornemen weinig tot niets terecht omdat er door beide partijen slordig en veel te gehaast werd gespeeld. Er was veel balverlies en er werd onzorgvuldig gespeeld en met de kansen om gegaan. Verdedigend sloot het goed zowel bij HCW als bij Grol, waardoor er weinig gescoord werd. Hierdoor was de ruststand 1 – 2.

In de pauze gaf Annette aan om meer rust in de aanval te brengen, maar wel op z’n tijd op snelheid naar voren te gaan. Helaas gaf de 2e helft hetzelfde beeld dan de eerste helft, alleen kreeg HCW meer kansen om van afstand op het doel te gooien, dit resulteerde in 2 doelpunten van Sanne en 1 van Bianca. Grol kwam ook nog wel tot scoren, maar uiteindelijk trok HCW de winst naar hun toe. Eindstand 4 – 3. Wat een uitslag. Een wedstrijd om snel te vergeten, zo slecht heeft HCW nog nooit gespeeld, maar zo zie je maar weer: ‘Ook met slecht spel kun je een wedstrijd uiteindelijk winnend afsluiten’.

HCW Dames 1

Vandaag heeft dames 1 een uitwedstrijd tegen de koploper dynamiek dames 1 gespeeld.
We waren natuurlijk wel een beetje zenuwachtig. Na een sterk begin, waarin we goede aanvallen opzetten en we een voorsprong hadden. Verloren we de scherpte. De dames van dynamiek hadden een goede verdediging waar wij moeilijk doorheen konden komen. Ze kwamen sterk terug waardoor onze voorsprong werd omgezet na een achterstand. Op de laatste seconde van de eerste helft heeft Tessa nog een geweldig doelpunt gemaakt door van een afstand nog de keepster te verrassen met een lopbal. Tussenstand 8-6.

De tweede helft hebben we ons weer herpakt. De aanval werd beter opgezet en de verdediging stond veel beter dan in de eerste helft. We hebben ons terug weten te vechten naar een gelijk spel. Daarna ging het gelijk op. Er werd van beide kanten om en om gescoord. Maar we hebben ons goed doorgezet waardoor we weer op een voorsprong kwamen. En uiteindelijk de wedstrijd gewonnen hebben met 15-16.

Onze sponsoren: