HCW E-Jeugd

Het is zondagochtend vroeg, voor een aantal nog te vroeg en de coach ging al glibberend bijna op zijn smoel tijdens het ijsvrij maken van de auto (ja de coach is lui). Nu is Winterswijk bekend om zijn (of haar) eerste schaatsbare ijs, maar hier is bewust gekozen voor een binnensport. Vandaag staat een knaller van een wedstrijd op het programma namelijk, de Komkommmers tegen de Pink monkeys. Beide teams hebben de mascotte klaar liggen op het goal voor morele ondersteuning.
De coaches hebben een flinke stare-down voor de wedstrijd waardoor de spanning in de zaal voelbaar is in alle kieren en hoeken. Door alle het mooie samen spelen de prachtige acties en het sportieve spelen breken hun harten en schudden de coaches elkaar de hand na de wedstrijd. Hoe de wedstrijd gegaan is, is verder geen actieve herinnering meer aan. Allen bedankt voor de leuke pot!

HCW C-Jongens

Vandaag 11 december moesten we al vroeg 7:30 op weg naar Arnhem want om 9.00 begon de wedstrijd tegen DFS.
We waren erg aan elkaar gewaagd vooral in de 1ste helft deze eindigde in 4-7.
De tweede helft waren wij sterker en wonnen we de wedstrijd.
Het was een erg felle wedstrijd met een paar overtreding die niet gezien zijn.
We wonnen de wedstrijd met 9-17.

HCW C-Meiden

Vandaag vertrokken de HCW C-Meiden om 11.45 naar Gaanderen, want ze moesten om 12.50 spelen tegen Minerva. De 1e helft ging de aanval best goed maar in de verdediging moesten ze echt meer uitstappen want de tegenstander kwam er nog te vaak overheen en langs, daardoor liep Minerva als snel uit in de voorsprong. Gelukkig waren er ook een paar mooi acties vanuit HCW. In de rust besproken we dat we meer moesten uitstappen en we gingen dat proberen te verbeteren in de 2e helft. In de 2e helft ging dat al een stuk beter. Het was soms nog niet helemaal genoeg maar er zat al verbetering in. De eindstand was 24-13 in het voordeel voor Minerva.

Volgende week proberen we het nog een beetje te verbeteren en gaan we voor de winst. Bedankt voor het meespelen Jet en Nikki en bedankt voor het coachen Hanneke en Carola.

HCW B-Meiden

De HCW B-Meiden speelde zondag tegen HV Minerva. We hadden goed getraind op de manier van spelen van Minerva. We gingen goed de wedstrijd in en namen direct de voorsprong. Door goed zonder bal te lopen, scoorden we gemakkelijk. De ruststand was 11-6.
In de 2e helpt konden we ons spel goed doorzetten. En hebben we gewonnen met 24-11

HCW Dames 2

Vandaag weer een uitwedstrijd en nu naar Groenlo, de thuiswedstrijd was spannend, en deze wedstrijd ook. De eerste helft ging ook gelijk op,  de verdediging zat zoals we altijd al hebben goed dicht, met als Sandra die het doel verdedigde zoals we van haar gewend zijn. Ruststand was 7-7. De tweede helft hielden wij onze hoofden koel en bleven met zijn allen knokken om de bal,  kort voor tijd stond het nog gelijk met 12-12 maar uiteindelijk heeft Cozja voor de overwinning gezorgd met een mooi doelpunt. Met dank aan de 3 midweekspeelsters Wendy, Milinda en Marieke die als vanouds meespeelden en Sandra die het doel goed verdedigde. Einduitslag 12-13 en de punten gaan mee naar Winterswijk.

HCW Dames 1

De DS1 mochten vandaag een thuiswedstrijd spelen tegen Reehorst DS1. Na een goede warming up en het ingooien van de keeper, mochten we van start. Met als eerste de mooie aanval van onze kanjer van de week.
De dames van HCW beginnen moeizaam, terwijl de dames van Reehorst volle bak gingen. Helaas duurde het even voordat de dames in de wedstrijd kwamen en het eerste puntje gescoord hadden. Kansen werden wel ontwikkeld, maar niet goed afgerond.
Gelukkig werd de tweede helft met goede moed gestart en ging het al een stuk beter! Met een aantal mooie aanvallen, goede verdedig en strakke penalty’s, wisten de dames zich terug te knokken naar een stand van 10-16 in het voordeel van Reehorst.
Bedankt dames van DS2 en onze kanjer voor het meedoen!

HCW Heren 2

Het middaguur heeft net geslagen en de heren staan klaar voor lekker potje handbal tegen Schalkhaar/DSC Heeten HS2. Wesley zet de toon en maakt een prachtig eerst doelpunt. We lopen iets uit, maar Schalkhaar herpakt zich. De hele eerste helft loopt het nek aan nek. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd. In de verdediging kan de rugdekking geven, maar met Jur op goal blijven we goed in de wedstrijd. Vanuit midden weten we goed te scoren. De tweede helft raakt de tegenstander wat vermoeid waar HCW graag gebruik van maakt. We vinden de elkaar en de ruimte waardoor we langzaam op een voorsprong komen. Jur weet zichzelf nog te overtreffen en haalt er ballen uit die onmogelijk lijken te zijn.
We juichen elkaar enthousiast toe en winnen de wedstrijd met 31-24.

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde zondag een wedstrijd tegen Erica’76. Helaas (nog) geen verslag ontvangen. Eindstand onbekend.

Onze sponsoren: