HCW E1-Jeugd

Pas 12:30 de wedstrijd een keer flink uitslapen. Onder de sporthal in Winterswijk waar het altijd koud waait, vertrekken we richting Ruurlo. Na de winst van vorige week is de coach positief gestemd, maar in de auto is het nog wat stil. Na het warmlopen en inschieten begint de wedstrijd, tegenstander flink wat jongens. Blauw Wit speelt duidelijker meer fysiek, maar we moeten het kunnen redden, de kansen zijn er. Na een paar minuten maakt HCW de eerste goal. Daarna pakt Blauw Wit ons snel terug en al snel staan ze een paar doelen punten voor. De aanval van HCW is te slap en de pogingen op doel, krijgen we de bal niet waar die moet.
Deze lijn zet zich door en de meiden hebben het flink zwaar, na de derde 10 minuten zitten de meeste meiden er flink doorheen. Na wat troostende woorden van het meegekomen publiek uit Winterswijk geeft de meiden wat moet en ze bikkelen de laatste 10 minuten er doorheen. Omver gebeukt worden, opstaan, traan wegvegen en weer doorgaan. De meiden van HCW hebben dapper gestreden, maar het jongens geweld waren ze niet tegen opgewassen. De eindstand 19-4.

HCW D1-Jeugd

De HCW D1-Jeugd moest dit keer op een zaterdag spelen tegen UGHV in Ulft. De wedstrijd begon om 10.50 uur. Helaas was Joaquim er niet bij en moesten we het ook doen zonder onze coach Indy. Rutger ging gezellig met ons mee om de coachen samen met Gwen. De wedstrijd begon goed in voordeel van HCW, maar UGHV scoorde de eerste helft ook 3 doelpunten toen we aan het einde van de eerste helft iets verslapten. Door wat goede reddingen van Jolijn konden we erger voorkomen. Op het moment van rust was het 5-3 in voordeel van HCW.
Toen de 2e helft was begonnen; ging het weer een stuk beter, verdedigde we goed en konden we nog een paar mooie doelpunten kunnen maken. UGHV heeft geen enkele doelpunt meer kunnen maken en hebben we met 3-12 gewonnen!

HCW B-Meiden

Vandaag speelde de meiden van HCW B1 tegen de meiden van Minerva B2. De meiden konden vandaag uitslapen, ze speelde om 13.30. Goed uitgerust konden de meiden aan de wedstrijd beginnen, dat was te zien de meiden stonden vol energie in het veld!

Ze begonnen in de verdediging, de dekking stond erg sterk. De communicatie was een stuk beter dan de voorgaande wedstrijden. Na een paar super mooie aanvallen en goede verdedigende acties kwam HCW op een voorsprong. Ze kregen steeds beter door dat als ze op tempo speelden dat er dan veel ruimte op de cirkel kwam. HCW gaat met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft eerst Minerva iets fysieker in de verdediging. Dit werd al gauw door de scheidsrechters afgestraft. Doordat Minerva een aantal keer twee minuten heeft gekregen liep HCW steeds verder uit.

Halverwege de tweede helft kreeg HCW het iets zwaarder en liep Minerva steeds iets verder in. Na een beetje gemopper besloten de meiden door te pakken. En met resultaat! De meiden hebben een mooie eindscore weten te bereiken: ze hebben gewonnen met 22-19.

HCW Dames 2

De wedstrijd begon energiek, met sterke verdediging van beide teams. Het spel ging gelijk op, maar HCW opende de score. Erix bleef echter bij en scoorde op belangrijke momenten. de teams gingen de rust in met een score van 7-8 voor erix. In de tweede helft nam Erix langzaam de leiding over en kwam er een constant verschil van 2 doelpunten. Ondanks de inzet van HCW slaagden ze er niet in de voorsprong van Erix in te halen. Het laatste deel van de wedstrijd was zeer spannend, maar Erix won uiteindelijk met 15-16.

HCW Dames 1

Op een koude zaterdagavond, waar de spanning in de zaal voelbaar was, stonden de dames van UGHV en HCW tegenover elkaar voor een handbalclash die de toeschouwers aan hun stoelen gekluisterd hield. De dames gingen gelijk op. Bij de rust leidde UGHV met een bescheiden marge van 10-8, maar wat volgde in de tweede helft was een meeslepend gevecht.

De terugkeer naar het veld bracht een golf van vastberadenheid bij HCW, vastbesloten om de overwinning niet uit handen te geven. De doelpuntenregen was intens. Met Lynn en Indy, beiden terugkomend van wat blessureleed, die met hun indrukwekkende doelpunten de hoop levend hielden.

De spanning in de zaal was voelbaar toen HCW naderde, maar UGHV weerstond de aanvallen met een solide verdediging. Ondanks het verlies was de wedstrijd intens, met beide teams die tot het uiterste gingen. Waarbij de dames van HCW zichzelf helaas niet altijd beloonde door de aanval af te sluiten met een doelpunt. Voor de dames was dit wel één van de betere wedstrijden van dit seizoen, waarbij helaas de eindstand 25-19 was.

Hoewel HCW de overwinning deze keer aan UGHV moest laten, zullen de dames ongetwijfeld terugkomen met hernieuwde vastberadenheid. Deze handbalwedstrijd zal worden herinnerd als een intense strijd waarbij beide teams tot het uiterste gingen, en de fans gingen naar huis met een handbalspektakel dat nog lang in hun geheugen gegrift zal blijven.

Onze sponsoren: