HCW E2-Jeugd

Vandaag de 2e wedstrijd tegen Sani4All/Artemis’15 E3 uit Doetinchem. De uitslag van deze vorige wedstrijd was 9 – 4. Dus hier liggen misschien wel kansen om te winnen.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het HCW dat veel kansen kreeg, maar helaas kwamen hier geen doelpunten uit. Dit kwam mede door het goede keepen van zowel de keeper van Sani4All/Artemis’15, als onze eigen keepster Isis. Pas in de 12e minuut maakte HCW het eerst doelpunt door goed doorgaan van Ivan. Ook vandaag stonden Silke, Tess en Viënne weer vaak vrij op de cirkel, maar zij konden door de andere spelers/sters helaas niet bereikt worden. Dit is wel heel jammer, zeker al je zo vrij staat. Je kon bij HCW aan het eind van de eerste helft zien dat het conditioneel een zware wedstrijd was omdat er minder goed werd verdedigd. Hierdoor kon Sani4All/Artemis’15 2x scoren, waardoor de ruststand 1 – 2 werd.

Annette gaf in de rust aan dat er in de verdediging er betere afspraken gemaakt moesten worden tussen de voorste en achterste verdedigers. Iedereen was te veel op de eigen man gefocust, waardoor andere zomaar konden doorlopen en konden schieten op doel. Aanvallend moest er meer goed vrijgelopen worden, en gekeken worden naar de vrije spelers/sters op de cirkel. Maar er was nog niets verloren. Het kon nog alle kanten op gaan.

In de tweede helft speelde Sani4All/Artemis’15 steeds beter, terwijl het in de verdediging van HCW niet zo goed ging. Het leek erop dat HCW niet meer wist waar ze mee bezig waren. Hierdoor kon Sani4All/Artemis’15 2x scoren en werd het 1 – 4. Aanvallend probeerde HCW vaak zelf door te gaan want de ruimte lag er wel, maar de schoten op doel werden gestopt door de keeper. Uiteindelijk lukt het Tess vanaf de cirkel om 3x te scoren, waarbij ze 1x heel mooi werd aangespeeld door Stef (5 – 6). Fabiënne keepte de 2e helft en stopte een paar hele mooie ballen, sommige ballen waren ook zo hard, deze kon zij niet tegenhouden. En omdat het verdedigend moeilijk was, is het voor de keepster ook moeilijker om de ballen vanaf de cirkel tegen te houden. Het is en blijft een wisselwerking. Ook Mathijs had het moeilijk vandaag. Het tempo lag hoog en dan moet je snel naar voren en weer terug, dit is conditioneel zwaar, maar hij heeft dit toch goed opgepakt. In de laatste minuten scoorde Sani4All/Artemis’15 nog 2x, hierdoor was de eindstand 5 – 8. HCW heeft wel weer laten zien dat er verbetering in zit, ondanks dat het vandaag niet vlekkeloos verliep allemaal.

HCW C-Jongens

Zaterdagmiddag mochten we aantreden in Apeldoorn. De vorige wedstrijd hadden we heel dik verloren, dus we waren gewaarschuwd! We begonnen niet goed en stonden binnen korte tijd met 6-1 achter. Daarna stopte onze keeper een paar goede ballen en kwamen we beter in de wedstrijd. Toch keken we met de rust aan tegen een achterstand van 14-7. De tweede helft verdedigden we veel beter en kwamen we langzaam terug in de wedstrijd. Helaas mocht het niet baten, maar de 2e helft hebben we wel gewonnen! De eindstand was 21-15 voor Achilles.

HCW C-Meisjes

Vandaag hebben we tegen Udi 96 gespeeld.
De vorige wedstrijd hebben we met een flink verschil verloren. De wedstrijd ging een stuk beter dan de vorige. In het begin hebben we geknokt voor de bal. We hadden hem wel, maar hij kwam op de voet terecht.
In de eerste helft hadden we veel de bal en hadden we veel ruimte om te schieten. We gingen de rust in met 14-4 voor Udi.
In de tweede helft ging de tegenstander meer druk zetten, zodat de ruimte op de cirkel minder werd, waardoor we minder kansen kregen om te schieten. De bal werd ook slordiger aangespeeld, waardoor de tegenstander meer kansen had om te schieten. We bleven knokken voor de bal. We hebben ook nog wat doelpunten kunnen maken. De eindstand is 25-8 voor Udi.
Goed gedaan meiden!

HCW B-Meiden

Vandaag mochten de DB1 spelen tegen Minerva DB1 om 11.30 thuis. Minerva stond 4de en HCW stond 3de dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Vandaag hadden we een speelster van de DC1 die meedeed waar we heel blij mee waren. Aan het begin van de 1e helft kon je al gauw merken dat zenuwen een grote rol speelde. We gooiden veel mis en concentratie was een groot probleem we liepen ook al snel achter maar we herpakte ons en gingen de rust in met 6-6. In de 2de helft hadden we al veel meer concentratie, maar de zenuwen bleven een grote rol spelen, waardoor we nog steeds fouten maakde, maar de verdediging ging steeds beter het liep heel gelijk op. Na een paar 2 Minuten aan beide kanten werd het heel spannend, maar alsnog hebben wij alsnog de winst mogen pakken met 15-14. Waardoor wij nu ook koploper zijn!!!

HCW B-Jongens

Vanmiddag gingen we op weg naar Borne voor de wedstrijd tegen de koploper wat doelgemiddelde betreft.
We begonnen de wedstrijd goed en het ging mooi gelijk op. En na 10 minuten stonden we voor. Daarna veranderde het spel en de sfeer van de wedstrijd na een paar missers van onze kant en een scheidsrechter die de een na de andere verkeerde beslissing in het voordeel van de tegenstander nam. Met 12-9 als ruststand waren we gemotiveerd om de winst mee naar huis te nemen. Maar in de tweede helft bleek het tegendeel waar. Onze shirts zijn nu twee maten groter, vele overtredingen verder waar niet voor gefloten werd en het spel kwam niet goed op gang. Helaas misten we te veel vrije kansen of werden ze gestopt door de keeper. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 23-19. februari zullen we in de thuiswedstrijd tegen Borhave proberen revanche te nemen.

HCW Dames 1

Na de super mooie overwinning tegen de koploper vorige week , gingen de dames van HCW met goede zin de wedstrijd tegen Grol in! Door wat afmeldingen begonnen ze helaas met wat minder wissels op de bank, waardoor wat meer gevraagd werd van de dames. Niet teveel break outs lopen dus, maar mooie lange aanvallen opzetten. Grol speelde hier goed op in en speelde een snel spel. De eerste helft ging het gelijk op en de teams waren aan elkaar gewaagd! In de rust was het 9-12. De tweede helft ging het er gelijk snel en hard aan toe. Door een blessure had HCW nog maar 1 wissel over en de conditie van de dames werd zeer op de proef gesteld. De snelle ploeg van Grol maakte hier gretig gebruik van. De concentratie van HCW werd steeds minder en het team ging slordig spelen. Door balverlies en slechte schoten, nam Grol te vaak het spel over en liep steeds verder uit. Ondanks dat HCW bleef knokken, kon het team de achterstand niet meer inhalen. De eindstand was uiteindelijk 14-23.

HCW Heren 1

HCW Heren 1 speelde een wedstrijd tegen AHV Achilles. Geen verslag ontvangen. De wedstrijd is verloren met 27-13.

Onze sponsoren: