HCW E2-Jeugd

Vandaag speelde HCW E2 weer een wedstrijd, dit keer tegen DFS Arnhem E3 uit Arnhem. Een tegenstander die ook nieuw is in deze poule, hier heeft HCW nog niet tegen gespeeld. Dus was er vooraf geen informatie over de tegenstander bekend. Dan maar gewoon ons eigen spel spelen en goed verdedigen. Omdat Stef zich niet helemaal fit voelde, heeft Teun bij de E2 meegespeeld. Een extra wissel was wel fijn.
HCW begon afwachtend aan de wedstrijd, waardoor HCW gelijk in de eerste aanval al een doelpunt tegen kreeg. Helaas, kan gebeuren. HCW was in ieder geval wakker geschud en speelde daarna snel naar voren, waardoor er veel spelers vrij kwamen rond de cirkel. Hierdoor konden Ivan, Tess, Teun 2x en Stef scoren. (5 – 1). DFS Arnhem deed daarna iets terug, zij scoorden 1x. Doordat de verdediging van DFS Arnhem niet goed sloot, was er veel ruimte voor HCW en konden spelers/sters vrij tippen tot aan de cirkel en op doel gooien. Teun deed dit heel goed, waardoor Ivan vrij kwam te staan en 2x kon scoren. Kort voor het eind van de eerste helft kon Teun ook zelf nog een keer vrij doorgaan en een doelpunt maken. Hierdoor was de ruststand 8 – 2. De eerste helft keepte Isis, zij keepte een hele goede wedstrijd.
In de rust werden nog even weer de puntjes op de i gezet, zodat iedereen weer wist wat er moest gebeuren. Snel naar voren en dan afspelen naar de spelers/sters die vrij staan. Vandaag ging dat heel goed omdat er veel ruimte was bij DFS Arnhem.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld dan de eerste helft. HCW speelde snel en zocht de vrijstaande of instartende spelers/sters, die dan op het doel konden schieten. Silke heeft vandaag een aantal keren op doel geschoten, maar de ballen werden telkens door de keepster gestopt. Helaas. Ook Viënne kreeg kansen, maar raakte de paal of de ballen werden ook gestopt door de keepster. DFS Arnhem kreeg ook nog wel kansen om te scoren, maar de ballen op doel werden heel goed gestopt door Fabiënne. Tess, Ivan en Stef scoorden nog wel voor HCW, hierdoor werd de eindstand 13 – 5.

HCW C-Meiden

Hcw c meiden tegen Arnhem c meiden. Jente scoorde het eerste doelpunt. We moesten eerst ff onze plek vinden in het veld, maar dat ging al snel. De verdediging stond als een huis. De ceeper deed het heel goed, als we haar niet hadden hadden we niet gewonnen. De tussenstand was 5-2 voordeel voor hcw. In het begin tweede helft ging het niet zo goed, we lieten veel door en het begon weer spannend te worden. Maar daarna ging het weer beter en scoorden we weer veel, de verdediging stond als een huis. De eindstand was 13-10

HCW C-Jongens

De C mocht op zaterdagmiddag naar Hengelo Overijssel. We hadden al 2x tegen ze gespeeld en 1x gewonnen en 1x verloren, dus we waren aan elkaar gewaagd. Het ging in het begin mooi gelijk op. Maar onze keeper werd steeds beter en hield er prachtige ballen uit, waardoor we met snelheid mooie doelpunten konden scoren. We speelden de aanvallen mooi uit, waardoor we met een mooie voorsprong van 12-09 de rust in gingen. Na de rust bleven we goed spelen. We hadden echter wat meer moeite met scoren, waardoor Olympia 12-12 gelijk kon maken. Toen ging het tempo weer omhoog en scoorden we goed vanuit snelle aanvallen. We onderschepten vaak de bal en dat was dan ook weer een doelpunt! De eindstand was dan ook dik verdiend 14 -17 voor ons.

HCW B-Meiden

Vandaag moesten de B-meiden tegen de nummer 2, OBW. Samen met de kanjer van de week, Senna Grievink, gingen we de wedstrijd tegemoet. Dit was een belangrijke wedstrijd. Omdat als we wonnen we een voorsprong van 4 punten zouden krijgen, maar als we zouden verliezen zouden we gedeeld eerste staan met OBW. Na een goede start stond het al gauw 2-0 voor HCW, door een paar foutjes stond het al snel weer 2-2. Maar daarna kregen we de grip weer op het spel. Ruststand: 9-6 in het voordeel van HCW.

We gingen de tweede helft goed van start we kregen een paar penaltys mee die er allemaal in gingen, maar we kregen er ook één tegen, deze werd gestopt door de keeper. Na een tijdje liepen we uit, met als eindstand 17-9 voor HCW en hebben nu een voorsprong van 4 punten in de competitie.

HCW B-Jongens

Udi uit Arnhem stond vandaag op het programma.
De jongens hadden er zin in, maar wisten ook dat het een pittige pot zou worden. We startten de wedstrijd voortvarend en liepen in het begin uit naar een voorsprong van 3 doelpunten. Helaas werden we daarna iets minder trefzeker en kwam Udi terug tot een gelijke stand. We bleven echter goed de rust houden en toonden ons een sterk team ten opzichte van de tegenstander. Helaas raakte in de 1e helft Luc geblesseerd aan zijn schouder/sleutelbeen, waardoor hij niet meer mee kon spelen en we maar 1 wissel over hadden tegen 5! wissels bij de tegenstander.  Met de rust stond het 9-9, dus bleef het spannend. Na de rust bleef het eigenlijk de hele tijd gelijk opgaan, dan weer stonden zij 1 doelpunt voor en dan namen wij weer een voorsprong. Het was lastig de zenuwen te bedwingen. Onze keeper stopte een paar prachtige ballen en we bleven ons spel goed spelen. Soms werd het wat onrustig en sloten we te snel af. Uiteindelijk bleef het tot de laatste seconde spannend, waarbij ze nog een vrije bal mochten en die gelukkig naast schoten. De eindstand was dan ook 20-20.

We hebben laten zien dat we er als team voor en met elkaar stonden! Super trots op deze prestatie. Op deze manier hebben Udi op de ranglijst mooi achter ons gelaten en onze 2e plek verstevigd. Luc, we hopen dat je blessure meevalt en dat je er snel weer bij bent!

HCW Dames Mid-week

Dinsdagavond gingen we met een vol geladen wagen richting Varsseveld voor een uitwedstrijd tegen Reflex.
Altijd een leuk team om tegen te spelen. Ook hadden we de eerste wedstrijd dit seizoen van ze gewonnen,dus we wisten dat het mogelijk was!
We gingen voortvarend van start, binnen 5 minuten stonden we 4-0 voor. Helaas kregen we een penalty tegen en werd Reflex ook wakker.
Toch mede dankzij een aantal break-outs ook van onze kant gingen we de rust in met 3-7. In de tweede helft zakte het allemaal wat in bij ons, we raakten wel zeker 8 keer de lat of de paal,maar doelpunten bleven even achterwege. Reflex kwam terug,maar de hele wedstrijd keken ze tegen een achterstand aan en dit zou ook zo blijven.  De eindstand was 9-10 en de punten gingen mee naar Winterswijk ! Goed gedaan Meiden!

HCW Dames 1

Vandaag speelde dames 1 thuis tegen Langeveen. De vorige wedstrijd hadden we verloren dus deze wouden we zeker winnen.
We begonnen goed aan de wedstrijd en liepen steeds een aantal punten uit maar Langeveen kwam steeds terug. Met rust stond het 9-9 gelijk. In de tweede helft kwamen we al snel 2 punten achter we kwamen toch weer terug tot uit eindelijk 15-15 stond maar de laatste 4 minuten werden we slordig en verloren we met 15-17.

HCW Heren 2

Zondag eind van de middag, er heerst nog een stilte in de sporthal. De heren stellen zich op de gebruikelijke helft op om een leuke pot te spelen tegen de koploper. De stand kruipt langs en redelijk gelijk omhoog, wel blijkt de tegenstander te sterk voor de heren. In de laatste seconde van de eerste helft sluit Rutger nog wel mooi af na een pass van Wiktor.

De tweede helft zitten de heren er iets minder en loopt de tegenstander verder uit. De wedstrijd eindigt in 17-25

HCW Heren 1

HCW Heren 1 speelde thuis tegen de Stormvogels, Nog geen verslag, wedstrijd is gelijk gespeeld met 15-15.

Onze sponsoren: