HCW E1-Jeugd

Na de wedstrijd van vorige week, beginnen we dag met een positieve speech. Met de vrolijke kerstmuziek op zit de sfeer er goed in. Met DFS als tegenstander kan het een leuke pot worden. We starten de wedstrijd en HCW krijgt een paar mooie kansen, de keeper van DFS is er goed bij en de bal niet goed genoeg in de hoek, maar de meiden spelen leuk samen. DFS weet wel te scoren en na de eerste 20 minuten staat het 0-3 in het voordeel van DFS. Met de juiste tips van de coach en moeders aan de wedstrijdtafel komt het eerste goal voor HCW. De meiden hebben de smaak te pakken en na 10 minuten staat het 3-3. De meiden zien het zitten en ze spelen goed door, aan beide kanten vallen de ballen in het net. Her voordeel is voor DFS en ze winnen de wedstrijd met 5-6. Maar de meiden mogen trots op de mooie doelpunten van vandaag.

HCW D1-Jeugd

Zondag 17 december om 10:50 uur moesten wij thuis spelen tegen Minerva.
We dachten dat we misschien wel gingen verliezen want ze stonden een paar plekken boven ons.
We hadden er veel zin in. Aan het begin van de wedstrijd ging het de hele tijd gelijk op. We speelden de bal goed over en de verdediging stond goed. In de rust stond het 10-9
De tweede helft kon dus nog alle kanten op. Minerva gooide de 2e helft niet goed over en schoten veel te gehaast.
Wij konden de bal een paar keer goed onderscheppen en maakten mooie doelpunten. Iedereen uit het team heeft nu dit seizoen gescoord.
Wij waren erg blij voor elkaar en blij dat we gewonnen hadden met 23-19

De D jeugd wenst jullie allemaal fijne Feestdagen !

HCW B-Meiden

Vandaag speelden we uit, tegen HCL. In het begin verdedigden beide teams sterk, en werden er een paar doelpunten gemaakt. De ruststand was 6-3 voor HCL. In de tweede helft verdedigden we iets minder goed en werden er weinig doelpunten door ons gemaakt. De eindstand is 15-6 voor HCL.

HCW B-Jongens

Vandaag speelden we tegen Quintus, we verloren met 6 – 29, alhoewel de meesten van ons erg ons best deden. Er was een duidelijk leeftijd- en lengteverschil tussen ons en zei, maar dat verandert niks aan de uitslag. De meeste doelpunten werden gemaakt vanuit renacties omdat de verdediging aan 1 kant niet dicht genoeg stond. De wedstrijd liep de eerste 15 minuten aardig gelijk op (5-6) maar toen vielen er steeds meer gaten en kwamen er daarmee ook veel meer doelpunten. Een deel van HCW gaf na een tijd de moed op en werd een stuk zwakker in de aanval en verdediging, en je kunt niet als een team spelen als er geen team is.

Voor de blijheid; “Het weertje was tenminste wel lekker vandaag.” -Yoeri ten Brinke

HCW Dames 2

Vandaag gingen de dames van HCW richting Nijmegen voor een wedstrijd tegen Ha-STU ds3. ‘Een makkie’ dachten de dames van HCW, want de dames uit Nijmegen stonden immers onderaan in de poule. Echter bleek het niets minder waar, want binnen enkele tellen stond het al 3-0 voor de dames uit Nijmegen.
Een tandje erbij dus! En dat deed ds2 van HCW. Er werden een aantal wissels ingezet waar de tegenstander geen antwoord op had en de bal werd ook een aantal keren op de 7meter streep gelegd in het voordeel van HCW. In de rust stond het 10-11. Na wat tips en aanwijzingen van coach Willy en een peptalk over en weer van medespelers naar elkaar, startte de tweede helft. Het ging lang gelijk op, want beide teams scoorden een aantal fraaie doelpunten. Na zo’n 10 minuten wisten de dames van HCW een voorsprong te creëeren. Deze voorsprong hebben ze niet meer weggegeven en na 60 minuten speeltijd werd de wedstrijd afgefloten met 16-18 in het voordeel van HCW. De punten nemen ze dus mee naar Winterswijk! Vanavond viert het team de overwinning met een etentje en proosten ze op een mooie, sportieve, gezellige en bovenal leuke eerste helft van het seizoen!

HCW Dames 1

De HCW Dames 1 speelde zondag een thuiswedstrijd tegen HV Minerva. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 23-28 in het voordeel van HV Minerva.

HCW Heren 1

Met de vraag om 4:23 over hoe laat er vertrokken wordt, zijn we blij dat de wedstrijd pas in de middag zijn. De nachtbrakers treden een soort van wakker aan en nadat de shirtjes bij Kevin zijn opgehaald, is iedereen een half uur later in Hengelo.
Na het omkleden, warmlopen op de gang en het kort keeper inschieten, start de wedstrijd.
Quintus start goed en weet vanuit de hoek te scoren. Maar HCW weet ook de ruimte te vinden en zit Quintus op de hielen, het belooft een spannende pot te worden, de teams zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt aan beide kanten gescoord, kansen gemist en fouten gemaakt. De ruststand 18-15.

De tweede helft verdedigen beter en de heren lopen in, het wordt spannend. Quintus begint wat te mopperen dus we moeten doorpakken. Helaas herpakt Quintus zich en weet HCW een paar kansen niet te pakken. De kleine achterstand weten we niet in te halen en de wedstrijd wordt afgefloten met 28-25.

Onze sponsoren: