HCW E2-Jeugd

Zondagochtend, de dag van de WK finale NL dames, mochten ze naar Grol. Ditmaal zonder de vertrouwde coach Annette. Na aanwijzingen van Rutger en Lidewij en goed warm lopen, stond het team met extra hulp van Lucas klaar voor de strijd. Er werd goed samen gespeeld, maar Grol wist toch een paar keer vaker te scoren. In de rust kregen ze nieuwe tips om beter te verdedigen, deze tips werden goed ingezet, waardoor HCW op een gelijkstand wist te komen. In de laatste halve minuut wist naar veel draaien toch een vrije speler te vinden en toch een puntje te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 8-7.

HCW E1-Jeugd

Zondagochtend vertrokken de E1 Jeugd naar Arnhem om een wedstrijd te spelen tegen DFS Arnhem E2. Na het warmlopen en ingooien, zagen we al dat het team bij DFS volledig uit jongens bestond. Dat zal een pittige wedstrijd worden. En dat bleek al snel. DFS opende gelijk met een reeks aan doelpunten. Met gemak kwamen ze door de verdediging heen of gingen met een sprongworp over de verdediging van HCW.
In de aanval was HCW goed, maar wisten moeilijk tot scoren te komen. Enkele worpen kwamen recht op de keeper af, waardoor de keeper deze makkelijk kon stoppen. De ruststand was 15-2  voor DFS.

In de rust gaven de coaches aan goed te gaan verdedigen en even wakker moesten worden. Ook in de aanval moet HCW meer durven. Net als DFS over de verdediging heen of passeren. De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. Met enkele afspeelfouten werden direct afgestraft door een doelpunt. Helaas wist HCW niet meer in te lopen op de stand en was de eindstand 25-4 voor DFS Arnhem. Deze keer geen shoot-outs en snel douchen om in Winterswijk de finale te kunnen zien van de Nederlandse Handbal Dames. Gelukkig wel met beter resultaat.

HCW C-Jongens

We mochten vandaag aantreden tegen de koploper. We wisten dat we niet veel kans zouden hebben, maar begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. We creëerden best mooie kansen, maar schoten de bal er niet in, waardoor het na een minuut of 10 8-0 stond voor onze tegenstander. Toen maakten we gelukkig ook de 1e goal en was het met de rust 19-6. Na de rust stonden we beter te verdedigen, maar wisten we helaas het doel weer niet te treffen, veel schoten op paal en lat, erg jammer! Want de tegenstander scoorde ook niet meer zo veel dus hadden we mooi in kunnen lopen! Gevochten als leeuwen maar de eindstand was dan ook 27-9 voor Kedingen.

HCW B-Meiden

HCW B-Meiden speelde tegen Blauw-Wit. Geen verslag ingeleverd. Eindstand: 5-18 voor HCW.

HCW B-Jongens

Ondanks dat DFS onderaan staat en HCW 2e, scoorde DFS direct na 15 seconden in de wedstrijd. In de eerste 4 minuten scoorde HCW en DFS iedere keer om en om, maar vanaf 5 minuut liep HCW B uit naar 9-4. In de 12e minuut van het spel probeerde DFS weer te scoren, maar werd goed geblokkeerd door HCW. Na 15 minuten werd kreeg HCW de eerste penalty, maar die werd helaas gemist. Hierdoor raakt HCW even van hun stuk en het DFS weer kans om te scoren en werd het 9-6. Vrij snel na de penalty kreeg DFS een gele kaart. De tweede penalty voor HCW ging er wel en vanaf daarna ging het weer voorwaarts met HCW. In de laatste 5 minuten van de eerste helft werd er nog een gele kaart uitgedeeld en was er een mooie break out van HCW. 70 seconden voor het einde van de eerste helft scoort HCW nog een keer op een leeg doel. De tegenstander blijft proberen en in de zoemer gooien zij nog 1 keer de bal in het doel, maar deze valt net buiten de tijd. De tussenstand eindigt met 15-8. In de tweede helft krijgt HCW nog een gele kaart en krijgen ze een vrije bal vanwege straf voor de coach van de tegenstander. HCW loopt verder in, maar DFS blijft proberen. Na 5 minuten in de tweede helft heeft HCW 5 goals gemaakt en DFS 1. Er wordt een aantal keren mooi gescoord vanuit de hoek. 12 minuten in de 2e helft scoort de thuisploeg en gaat de bal met een lobje over de keeper en is het 27-11. Een derde penalty voor HCW wordt helaas ook niet gescoord in de 13e minuut van de 2e helft. De tegenstander probeert nu alles op alles te zetten, maar raakt gedesoriënteerd. Ze verliezen slordig de bal en HCW kan de bal afpakken en snel naar de andere kant van het veld rennen om daar te scoren. Stand is dan 31-12. Er ontstaat wat rust in het spel en DFS scoort een aantal keren. Tot 3 minuten voor tijd, krijgt 1 spelen van de tegenstanders 2 minuten straftijd. De eindstand voor HCW B tegen DFS B is uiteindelijk 36-18 geworden. Dankzij het goede fluiten van de scheidsrechter was het een mooie wedstrijd om naar te kijken.

HCW Heren 1

Het is 15 december 2019, een mooie zonnige, maar wel wat onstuimige zondag.
De heren van HCW zijn op weg naar Hengelooo voor een competitiewedstrijd tegen Twente/Donar. Onderweg wordt natuurlijk met spanning gekeken via een livestream naar het finaleduel van onze oranjedames in Japan, wat een spanning!! Aangekomen in Hengelooo lopen de heren zich warm met natuurlijk continu een blik op de telefoon want oh jee, wat een spanning! Ook de scheidsrechter zat vol spanning te kijken waardoor de wedstrijd wat later begon. Maar what the f*ck!!! ONZE DAMES ZIJN GEWOON WERELDKAMPIOEN!!!!!
Terzake, de wedstrijd…. HCW begon goed aan de wedstrijd, we gingen redelijk gelijk op richting de rust, door wat slordig balverlies hadden de gastheren een kleine voorsprong van twee doelpunten met de rust.
Na de rust kwam er helaas iets meer onrust in het spel van HCW en was er nog iets meer balverlies. Er werden zeker nog wat mooie ballen gescoord echter het balverlies werd door Twente/Donar goed benut en zij liepen dan ook uit naar een verdiende eindstand van 28-21.
Wat begon als een onstuimige zonnige zondag gaat nu de geschiedenisboeken in als

DE ZONDAG 15 DECEMBER 2019!!!!! ONZE NEDERLANDSE DAMES ZIJN F*CKING WERELDKAMPIOEN!!!!

Onze sponsoren: