HCW E2-Jeugd

Vandaag speelt HCW hun 3e wedstrijd tegen Sani4all/Artemis’15 uit Doetinchem. De vorige 2 wedstrijden heeft HCW verloren met 9 – 4 en 8 – 5. Dus aan de stand te zien kan het vandaag weer alle kanten op gaan.

Na de warming-up begon de wedstrijd dan ook veelbelovend, Ivan was goed op dreef. Sani4all/Artemis’15 speelde met een hele open dekking, man op man, waardoor Ivan vaak alleen langs de verdediging kon tippen en hierdoor 4x scoorde. Sani4all/Artemis’15 scoorde 2x, zij hadden moeite met doelpunten maken omdat Isis heel goed stond te keepen. Na 5 minuten bleek dat Mathijs niet lekker in orde was, hij heeft verder niet meer meegespeeld, waardoor we de rest van de wedstrijd met 1 wissel verder moesten spelen. Aanvallend stonden Tess, Viënne, Silke en Fabiënne ook weer vaak vrij voor de cirkel, zij kregen ook wel de bal maar hun doelpogingen werden gestopt door de keeper, of raakten de paal. Heel jammer voor hun. Ivan had echter de smaak te pakken en scoorde voor rust nog 3x, Sani4all/Artemis’15 maakte ook nog 3 doelpunten, waardoor de ruststand 5 – 7 was.

In de rust gaf Annette weer de nodige aanwijzingen, vooral letten op de vrijstaande spelers/sters aan de cirkel en zelf proberen te passeren, en op doel schieten. Dit kan iedereen. Stef begreep dit heel goed en passeerde gelijk zijn tegenstander, en maakte hierdoor een doelpunt. Ook werd er goed samengespeeld waardoor er veel kansen werden gecreëerd, helaas kwamen hier niet altijd doelpunten uit. Conditioneel was de 2e helft zwaar, omdat HCW maar 1 wissel had en er snel gespeeld werd en goed vrijgelopen moest worden. Dit kost heel veel kracht en inspanning. HCW kon dit niet meer bolwerken waardoor Sani4all/Artemis’15 steeds dichter bij kwam, en zelfs voor kwam te staan met 12 – 11. Bij HCW was de pijp helemaal leeg, ze probeerden nog wel snel naar voren te gaan, maar verdedigend werd het steeds moeilijker. Hierdoor hebben zij helaas de wedstrijd verloren met 15- -11. Ondanks dit verlies ben ik wel heel trots op dit team, want ze hebben allemaal heel goed samengewerkt en hun best gedaan. Compliment aan Isis en Fabiënne, zij hebben super goed gekeept. TOP DAMES.

HCW C-Meiden

De wedstrijd begon goed en het liep gelijk op. Tijdens de rust stond het 7-7. De tweede begonnen we goed, maar we lieten ons hoofd snel hangen. De verdediging ging slechter. We kregen een paar break-outs tegen omdat we slecht gooiden en vangen. We kregen een penalty tegen die onze keeper mooi tegenhield. De eindstand was 16-10 in het voordeel van Havana.

HCW C-Jongens

We mochten vandaag spelen tegen de nummer 3 van de competitie. De vorige keren hadden we niet veel kans tegen ze gehad, dus we waren gewaarschuwd. Helaas deden er 2 spelers niet mee. Daardoor hadden we alleen Jop met pijn aan zijn enkel als wissel. We begonnen redelijk goed, maar konden niet voorkomen dat we op achterstand kwamen. De tegenstander speelde snel en passeerde sterk of speelde de cirkelloper goed aan. Hierdoor keken we in de rust tegen een achterstand aan van 2 doelpunten. Na de rust kwamen we super goed terug. De verdediging stond erg goed en daardoor konden we zelf makkelijker tot scoren komen. Zowel mooie acties als uitgespeelde kansen leidden tot mooie doelpunten. Het werd aan het eind nog super spannend en bijna hadden we de overwinning nog gehaald. Dat mocht helaas niet lukken, maar met een eindstand van 17-17 waren we super blij en tevreden!

HCW B-Jongens

Vandaag traden we aan tegen koploper Twente. Ze waren met een sterke selectie naar Winterswijk gekomen en daardoor werden we de eerste minuten verrast. Binnen 10 minuten keken we aan tegen een achterstand van 10 -4. Toen herpakten we onszelf goed en stonden beduidend beter in de dekking. We speelden mooie kansen uit, maar schoten helaas vaak op de sterke keeper. Met snelle aanvallen wisten we goed terug te komen, maar aan het eind gaven we toch weer te veel kansen weg. Met 10-15 gingen we rusten. We kregen de opdracht meer naar voren te verdedigen en gebruik te maken van de ruimte aan de cirkel. Dat voerden we goed uit en langzaam kwamen we goed terug. Helaas hadden we soms ook pech met veel ballen op de paal, waardoor we niet helemaal terug konden komen. Op het eind scoorden we bijna de aansluitingstreffer, maar deze werd helaas onterecht afgekeurd. In de daarop volgende aanval scoorde Twente wel en die achterstand konden we in de resterende tijd niet meer overbruggen. Al met al een top teamprestatie waarin we misschien wel iets meer verdiend hadden. Helaas in het begin van de wedstrijd niet helemaal bij de les, waardoor we een te grote inhaalslag moesten inzetten. De eindstand was 24-21 voor Twente. Super gespeeld jongens!

HCW Dames 1

Vandaag had hcw dames 1 een thuiswedstrijd tegen stormvogels dames 2. We begonnen de eerste helft van de wedstrijd goed. Er werd veel druk gezet in de aanval en er werd goed aangepakt in de verdediging. Hierdoor kwam hcw op een voorsprong. Tussenstand 8-6.
De tweede helft ging wat slechter. De aanval werd wat slordiger waardoor we onnodig balverlies hadden. En de tegenstander kon makkelijker door onze verdediging komen. Hierdoor maakten we de wedstrijd weer erg spannend. Maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd toch gewonnen! Eindstand 13-12 voor hcw.

HCW Heren 2

HCW Heren 2 speelde thuis tegen DSC/Schalkhaar, Nog geen verslag, wedstrijd is verloren met 17-18.

HCW Heren 1

HCW Heren 1 speelde uit tegen Artemis, Nog geen verslag, wedstrijd is verloren met 30-25.

Onze sponsoren: