HCW E1-Jeugd

Zondagochtend 13 februari 07:00. De wekker gaat. Tijd om op staan, want we moeten ver weg. Met de opkomende zon in de rug en een groep vrolijke kids in de auto rijden we naar Ede. Als we het veld oplopen zien we een aantal lange tegenstanders staan, sommigen wel een kop groter, dus dat is even slikken. Met wat tips van de coach hoe dit aan te pakken in verdediging start de wedstrijd. De tegenstander is nog niet helemaal wakker en we weten de bal te onderscheppen en zo is binnen de eerste minuut het eerste doelpunt in ons voordeel al gemaakt. De tegenstander herpakt zich komt weer terug. We beide teams gaan nek aan nek en Reehorst weet op een voorsprong van 3-2 te komen. Daarna hebben we het spelletje door, als we stil staan verdedigd te tegenstander goed, maar met het snelle tippen en schieten van Lucas weten ze geen raad. Jolijn staat goed te keepen en houdt flink wat ballen tegen. In de laatste 2 seconden scoort Senna de 5-7 voorsprong. Met een goed gevoel de rust in.

De tweede helft staat Lucas op doel, dus nu moeten anderen het waar maken. En dat lukt, Joep wist in de eerste helft de bal niet in de goal te krijgen, maar nu lukt dat wel. De keeper is lang, maar de lage ballen zijn waren lastig te keepen. Senna weet ook goed door te breken en schiet ons met mooie sprongschoten verder de winst in. Lucas houdt aan de andere kant van het veld bijna alle tegen. Ook deze helft weten in de laatste seconden nog even te scoren, dit keer mikt Milou de bal behendig in het net. We gaan naar huis met een mooie score van 6-13 winst.

HCW D1-Jeugd

We moesten naar DFS Arnhem dus dat betekend om 09:15 vertrekken. Voor dat de wedstrijd begon kregen we nog wat tips van Raimon en Leonie. We hadden afgesproken dat DFS Arnhem maar 10 doelpunten mocht gaan maken en wij het dubbele van de vorige wedstrijd. We hadden de hele wedstrijd Hidde in het goal staan want Fabienne stond in het veld en Lieke was geblesseerd. In de eerste helft ging het verdedigen nog wat matig maar dat ging steeds beter. We hadden veel mooie goals waaronder 2 van Fenne en een bal van Teun die toch nog het goal in rolde. De ruststand was 8-14 voor HCW.

De tweede helft ging ook goed, zelfs zo goed dat DFS maar 2 keer gescoord had. DFS zat dus aan het maximum van wat we hadden afgesproken en dat bleef ook zo. De eindstand was 10-26 voor HCW!

Groetjes,

Lieke Besselink

HCW Dames 2

De eerste wedstrijd van 2022 voor de Dames 2, met versterking van de Dames 1 gingen opweg naar Groenlo. Met de vorige wedstrijd met 6-22 verloren te hebben, hadden we niet al te hoge verwachtingen. Met het publiek, voor Grol zowel als HCW, op de tribune konden we beginnen. Het ging gelukkig heel wat beter dan de vorige ontmoeting. De eerste helft ging het behoorlijk gelijk op en waren er mooie kansen voor HCW en werd er regelmatig gescoord ! Met een mooie ruststand van 8-8 was alles nog mogelijk!

Ook de tweede helft begonnen we sterk, we kregen een paar penalty’s mee en het ging gelijk op, maar na een tijdje bleken 2 wissels op de bank net niet genoeg. We verdedigden best goed waardoor het ook voor Grol lastig was om te scoren. Na een kwartier spelen was het 10 – 8 voor Grol en daarna liepen ze helaas verder uit naar een stand van 13-8. In de laatste secondes maakten we toch nog een mooi doelpunt. Uiteindelijk verloren we met 13-9, desondanks waren we zeer tevreden over deze sportieve wedstrijd tegen Grol.

HCW Dames 1

De HCW Dames 1 mochten na een lange tijd stil zitten dan eindelijk weer een wedstrijd spelen. We misten veel speelsters door corona en blessures, maar dat het weerhield ons niet van volle inzet. Meteen na het fluitsignaal moesten we vol aan de bak. De eerste doelpunten gingen gelijk op maar het was al snel duidelijk dat HV Grol deze keer net iets sterker was. De rust stand was 9-5.
Na de rust moesten we er weer tegen aan maar het lukte ons niet om de tegenstander bij te houden, ondanks alles was het een leuke en sportieve wedstrijd!

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde zondag een uit wedstrijd tegen Udi’96. De eindstand is 22-14 in het voordeel van Udi’96. Helaas (nog) geen verslag ingestuurd.

Onze sponsoren: