HCW D1-Jeugd

Vandaag hadden wij een wedstrijd in Ede tegen Reehorst. We vertrokken om 8:30 naar de sporthal. Toen we daar aan kwamen gingen wij omkleden. Vandaag speelde Eline van de E met ons mee. Na het omkleden warmlopen en een teambespreking. Nog de tegenstander begroeten. We begonnen de 1ste helft met bal uit. We gingen sterk de aanval in met mooie acties op het doel. De verdediging ging eerst wat minder. Maar maar 10 minuten stonden we sterk. We gingen de 1ste helft uit met 10-7 voor hcw. Na een korte bespreking en een lege bak druiven gingen we met nieuwe energie de tweede helft in. Met mooie acties en veel passeren ging de 2de helft veel beter. Toen werd het nog spannend. Het was telkens een punt verschil. We eindigen de wedstrijd met 15-16 voor hcw.

Dit verslag is gemaakt door Senna Grievink

HCW B-Jongens

De HCW B-Jongens speelde zondag uit tegen HV Duiven. Het was in de eerste helft erg spannend, en de stand ging heel erg gelijk op, en we deden erg ons best. Er kwamen veel doelpunten van beide kanten, de stand na de eerste helft was 12-10 voor HV Duiven. De tweede helft was na een tijdje minder gelijkop, je kon aan een kant van HCW zien dat ze moe waren. Er kwamen nog een paar doelpunten voor ons, maar de meesten kwamen daarna door de tegenstander. Eindstand: 29-21.

HCW B-Meiden

Vandaag hadden de B-meiden een wedstrijd tegen HV Huissen. Met een paar ochtend gezichten stapte ze de auto in met toch aardig wat zin en moed. Ze wisten van tevoren al wel dat dit een pittige wedstrijd zou gaan worden, maar besloten er het beste van te gaan maken. In de eerste helft was het voor de meiden weer even opstarten en kwamen ze de al snel weer achter wie ze nou eigenlijk tegen over hun hadden. De meiden waren nog niet helemaal wakker en lieten de balletjes zo in het rond vliegen. Maar eind eerste helft kwamen de meiden een beetje los en maakte ze toch nog 3 doelpunten. De rust stand was 3-12 voordeel Huissen. Met alle enthousiasme en hoop die de meiden nog hadden gingen ze de 2e helft in. En al snel zag je groote verbetering in de aanval en verdediging. Hcw liep langzaam in en kwam door een aantal penalty’s weer langzaam terug. Zo kwamen ze met tien punten verschil op de tegenstander te staan. Er kwamen wat pracht balletjes uit de meiden en ze zaten goed in de wedstrijd. Zo werd het toch nog een leuke wedstrijd om naar te kijken. De eindstand is 11-22 voordeel van Huissen, maar de meiden hebben de wedstrijd positief afgesloten en zijn blij met het resultaat en de verbetering die ze hebben laten zien.

HCW Dames 2

Vandaag verzamelden de dames van team dames 2 om 10.30 om een wedstrijd te spelen tegen de dames uit Duiven. De moed zat er goed in, want ze hadden al vaker tegen dat team gespeeld, namelijk 1x verloren en 1x gewonnen. Het kon dus alle kanten op vandaag! Daarbij kregen ze versterking bij het team. Geen overbodige luxe, gezien het aantal geblesseerden momenteel.. Al met al hadden stonden alle neuzen dezelfde kant op en dat was: WINNEN!
Eenmaal in Duiven aangekomen hadden ze ruime tijd voor een goede warming-up, een uitgebreide voorbespreking en kon de keeper goed ingegooid worden.
Nadat iedereen warm, gerekt en gestrekt was, klonk het startsignaal van de wedstrijd. Het eerste kwartier ging het gelijk op. Er kwamen van beide ploegen mooie, geplaatste doelpunten. Na dat eerste kwartier kwamen de dames van HCW in het nauw, want de dames uit Duiven kwamen meer op stoom. De ruststand was dan ook 9-5 in het voordeel van Duiven. Na een peptalk van coaches Willy en Lena startte de tweede helft. Beide ploegen speelden meer op tempo en de dames van HCW verdedigden beter. Echter, door het hogere tempo, ontstond er ook veel (en onnodig) balverlies en werd er meer chaos gecreëerd. Helaas wel in het nadeel van HCW, want na 60 minuten werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 16-9 in het voordeel van Duiven. Ondanks de nederlaag werden er door de coaches wel complimenten gegeven over het harde werken en de aanhoudende positiviteit op het veld 💪🏻.

HCW Dames 1

Voor de dames stond er een uitwedstrijd tegen Reehorst ds1 op het programma.

De dames begonnen de wedstrijd goed. Verdedigend stond het sterk en ze lieten mooie aanvallen zien. De dames gingen de rust in met 10 – 6 achterstand. De tweede helft gingen de dames verder waar gebleven in de eerste helft. Er werden mooie doelpunten gemaakt en de dames van HCW wisten tot 2 punten verschil terug te komen. Vervolgens wist Reehorst weer uit te lopen met snel spel. Hierop had HCW niet altijd een antwoord. De dames konden de achterstand niet meer inhalen, maar hebben gevochten als team. Ondanks de eindstand hebben de dames de wedstrijd met een goed gevoel afgesloten.

De wedstrijd is geëindigd met een stand van 23 – 15 in het voordeel van Reehorst

HCW Heren 1

Februari de tweede maand van het jaar en de tweede wedstrijd voor de heren. Met Conny en de twee knappe kale heren op hun eigen avontuur, wordt het tijd dat de heren laten zien wat we afgelopen maanden geleerd hebben. Bij aankomst is de zaal nog dicht, Giel weet de kroegtijgers ingang te vinden en vindt daar de kantine baas die de voordeur voor ons opent. Iets later arriveren ook de spelers van Achilles.
In zaal blijkt de scheidsrechter er niet te zijn en biedt een speler van Achilles aan om te fluiten. HCW begint sterk en loopt een paar punten uit, ze pakken niet alle kansen die ze krijgen. Achilles is intussen ook wakker en maakt goed gebruik van de wat verslapte verdediging van HCW en komt bij, waardoor de ruststand 11-10 in het voordeel van Achilles is.
Coach Henk spreekt ons streng toe dat het rechter front beter moet, zowel aanvallend als verdedigend. Na de wissel pakt HCW dan ook een stuk beter aan in de verdediging en ook weten de heren weer te scoren. Het gaat zo goed dat de stand zelfs 12-151 is, maar helaas was dat een foutje van de wedstrijdtafel.
Nadat de stand weer goed staat pakken de heren van HCW door, al weet Achilles ook nog een paar mooie doelpunten te maken. Ondanks dat staat Timo goed te keepen. In de laatste 10 minuten laat Achilles de verdediging zakken waardoor HCW flink door knalt en nemen de punten mee naar Winterswijk met een eindstand van 20-26.

Onze sponsoren: