HCW E1-Jeugd

Zondag 25 februari, we hoeven wat later op te staan, want we beginnen een uurtje later dan normaal. Na het warmlopen en inschieten van de keeper gaat de wedstrijd van start. OBW begint met de bal en weet vrij snel te scoren. HCW start goed in, de de verdediging van OBW staat niet op scherp en HCW weet gelijk het tegendoelpunt te maken. Zo gaan de eerste 10 minuten gelijk op.
De tweede 10 minuten lopen de meiden goed door en komen op een kleine voorsprong. Naomi staat in het goal goed te keepen en kijkt zelfs een paar ballen het doel uit. In de aanval zet iedereen goed druk en lopen steeds beter vrij. Doordat de meiden continu snel spelen, zakt de concentratie van de jonge HCW meiden waardoor het afsluiten minder goed lukt, wat OBW de kans geeft weer terug te komen en juist nu de voorsprong te maken. Ook verdedigd OBW feller wat de meiden ook voelen. Na de laatste peptalk van de coach, start het laatste kwart. Met een verzwikte enkel op de bank, ook geen wissel meer. De meiden spelen weer beter en halen de voorsprong in, het staat gelijk spel als de laatste minuten ingaan. OBW maakt een snelle aanval en weet deze vast te houden, hiermee wint OBW, maar dit was een erg leuke wedstrijd om te zien, erg goed gedaan HCW meiden!
Eindstand 16-17 in het voordeel van OBW.

HCW B-Jongens

De HCW B-Jongens speelden zaterdag een inhaalwedstrijd tegen UGHV in Ulft. De eerste helft was het erg lastig. Robin – onze keeper – was afwezig dus hebben we Giuseppe en Sven in het doel gezet. De eerste helft eindigde en vol moed gingen we door met de tweede helft. De eindstand resulteerde in 30-27 voor UGHV. We hebben veel teamwerk getoond!

Zondag speelde ze een thuiswedstrijd tegen HV Minerva. Het was een erg sportieve wedstrijd waarin beide teams eg fanatiek speelden. De eerste helft begon HCW met een voorsprong van 2 doelpunten, maar de tegenstanders kwamen snel terug. Er was een erg sterke aanval van beide teams maar bij HCW’s verdediging vielen er gaten waardoor Minerva erg veel doelpunten kon maken. Toch probeerde HCW nog terug te komen en maakten 4 doelpunten op rij, maar dat was niet genoeg om te winnen. Toch werd er de hele wedstrijd door HCW hun best gedaan. Ook was er een extra hulp-speler, die een stuk jonger was maar toch erg zijn best deed.

HCW B-Meiden

Op zondag 24 februari stappen de B meiden op de fiets of in de auto en gaan ze op weg naar de wedstrijd die hun te wachten staat. Ze gaan spelen tegen de B meiden van obw. Ze hebben veel meer wissels dan gewoonlijk en dus stappen ze vol goede moed het veld op. Ze staan nog even te genieten van de wedstrijd voor hun en gaan dan aan de slag met opwarmen en inschieten. In het begin van de wedstijd gaat het nog wat stijfjes, maar als ze een beetje wakker zijn geworden en goede woorden van hun coach krijgen gaat het al snel de goede kant op. Met als tussenstand 6-9 in het voordeel van obw moeten de meiden flink hun best doen om nog verschil te maken in hun voordeel , maar naarmate de wedstrijd vordert gaat het steeds beter en de meiden leveren een gelijkstand van 12-12. Een punt voor beide partijen en de meiden van hcw zijn flink tevreden. Het was een leuke wedstrijd om te zien en de spanning was om te snijden. Hcw blij, iedereen blij.
Geschreven door Jedidja van Breda

HCW Dames 2

Hcw dames 2 – klarenbeek dames 3: Klarenbeek begon met de bal uit. De tegenstander begon al gauw met doelpunten maken, nadat ze met 0-3 voorstonden konden wij eindelijk ons eerste doelpunt maken. Vervolgens liep de tegenstander toch al snel uit tot 1-7. Willy onze coach kreeg 2 minuten en een medespeler van ons ook, waardoor wij met 4 personen in het veld stonden. Ondanks dat we met 4 personen in het veld stonden wist de tegenstander daar geen gebruik van te maken. Geleidelijk kwamen we meer in ons spel, zodat we met de rust een tussenstand hadden van 9-12. Na een goede peptalk duurde het nog weer even voordat we gingen scoren. ondertussen zijn er ook heel wat 2 minuten en gele kaarten weggegeven. Desondanks wisten we toch tot een gelijke stand te komen in de laatste minuut, maar doordat we weer met 4 man stonden en de tegenstander nu wel ging scoren hebben we de wedstrijd verloren met 22-21.

HCW Dames 1

Vandaag was de dag om na 2 weken rust weer een wedstrijd te mogen knallen tegen OBW Dames 2. Onze puntenteller staat helaas nog steeds op 0 en waren vandaag extra gedreven om deze wedstrijd te gaan winnen en eindelijk de 2 punten te pakken.
Na onze teambespreking om nieuwe dingen te gaan proberen om te kijken of de wedstrijden beter zouden gaan verlopen met de motto: ‘we hebben niks te verliezen’ gingen we met goede moed de wedstrijd in.
We begonnen de wedstrijd gelijk op, we zaten goed in het spel en scoorden aan beide kanten gelijk op, hierdoor gingen we de rust in met 7-8 in voordeel voor OBW. In de 2de helft gingen we er weer tegen aan, nadat we er weer even in moesten komen liep het meer uit in voordeel voor OBW. Na een spannende 2de helft met veel penalty’s en 2 minuten hebben we de wedstrijd afgesloten met 14-16 in voordeel van OBW. We hebben nog geen enkele wedstrijd zo dichtbij de winst gezeten, dus gaan met frisse moed de aankomende trainingen in om volgende week te gaan knallen tegen Udi!

HCW Heren 1

Op een zonnige zondagmiddag verzamelden handbalfans zich in grote aantallen voor de langverwachte thuiswedstrijd van HCW tegen Schalkhaar. Beide teams stonden klaar voor een intense strijd in de sporthal, met de hoop op een overwinning die hoog in de lucht hing.

Het eerste fluitsignaal klonk en beide teams schoten uit de startblokken met een explosie van energie. Schalkhaar liet al snel zien dat ze vastbesloten waren om de controle over de wedstrijd te nemen, met een reeks snelle doelpunten die hen een vroege voorsprong gaven. HCW bleef echter veerkrachtig en vocht terug, waardoor ze de achterstand tot een minimum beperkten.

De eerste helft was een intense strijd, waarbij beide teams elkaar geen centimeter ruimte gaven. Ondanks de moedige inspanningen van HCW bleef Schalkhaar dominant en slaagde erin om bij rust een voorsprong van 11-15 te behalen.

Na de pauze kwam HCW vastberaden terug op het veld, vastbesloten om de achterstand goed te maken. Het was echter Schalkhaar dat bleef domineren, met een indrukwekkende vertoning van vaardigheid en teamwork. Ondanks de vastberadenheid van HCW slaagde Schalkhaar erin om hun voorsprong verder uit te breiden.

Met nog enkele minuten op de klok leek de overwinning voor Schalkhaar al zeker. HCW bleef echter vechten tot het laatste fluitsignaal, maar uiteindelijk was het Schalkhaar dat triomfeerde met een eindstand van 20-27.

Hoewel de thuisploeg de overwinning niet wist te behalen, was het een spannende wedstrijd vol met actie en hoogtepunten. Schalkhaar toonde hun superioriteit op het veld, terwijl HCW trots mag zijn op hun inzet en vastberadenheid. Het publiek werd getrakteerd op een fantastische wedstrijd en verliet de sporthal met een mix van emoties, wetende dat ze een onvergetelijke middag handbal hadden meegemaakt.

Onze sponsoren: