HCW E2-Jeugd

Met de carnaval in de benen kwam Grol E2 naar Winterswijk om tegen de HCW E2 te spelen. De vorige keer hebben we met 1 doelpunt verloren, dit wilden we niet nog een keer. De tegenstander waren duidelijk nog iets jonger, tijdens het spel hadden we daarin een groot voordeel. Ballen werden goed onderschept en in de aanval was vaak ruimte om te kunnen scoren. Eindstand 22-12

HCW E1-Jeugd

Na een weekje vakantie en geen training, kwamen de jongens en meisjes van de E1 zondagochtend vroeg in de sporthal voor een wedstrijd tegen Artemis. Ook wel de Dunkin-Donut wedstrijd. Hoe dit zo gekomen is, zullen we maar niet uitleggen ;-), maar de moeder van Fenne (Wendy) had beloofd dat bij winst er heerlijke donuts klaar zouden staan.
Om 10:00 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd aan en Artemis startte direct goed en stond het binnen enkele minuten op 0-4. Maar dat liet HCW niet zomaar gebeuren. Even wakker worden en na snel overspelen kwam Fenne op de cirkel vrij en scoorde het eerste doelpunt. HCW knokt zicht terug naar 4-5 en daarna gaat het gelijk op. Artemis is sterk in de aanval, veel vanuit afstand over de verdediging heen of door goed samenspel een speler vrij spelen op de cirkel. HCW is in de aanval ook sterk als we maar snel overspelen. Helaas was dat niet altijd zo en verloren we vaak de bal door langer dan 3 seconde de bal vast te hebben of door slecht af te spelen waardoor Artemis snel de bal onderschept. De eerste helft eindigt in 9-10. Er kan dus nog vanalles gebeuren  in de tweede helft.

De tweede helft startte weer slecht voor HCW. Artemis wist gelijk 3x achter elkaar te scoren en HCW niet. Het snelle overspelen zit er nog niet in en verliezen weer meerdere keren de bal doordat we deze te lang vast hebben en het lijkt dat we niet echt weten wat we moeten doen, als we worden tegen gehouden nog voor de 9 meter. Artemis weet dan ook hiermee een flinke voorsprong op te zetten welke we helaas niet meer kunnen inhalen, maar wat nog zeker is geprobeerd. Eindstand is: 17-22. We hebben ervoor gevochten en goed gespeeld. Een wedstrijd waar we zeker trots op mogen zijn. En dat werd ook gezien door de moeder van Fenne, want in de kantine stonden heerlijke Dunkin Donuts klaar voor het team. Ze hebben nog nooit zo snel gedoucht en we hebben er van gesmuld. Dank je wel Wendy!

HCW C-Jongens

De C-jongens van HCW kregen vandaag de koploper op bezoek. De vorige 2 wedstrijden waren met grote cijfers verloren gegaan, dus wisten we dat het best lastig zou worden. De beginfase liep super en we openden meteen de score, waardoor we op voorsprong kwamen. Dit hielden we vol en we bleven goed stand houden tegen de grote en snelle tegenstander. Verdedigend lieten we weinig steken vallen en als ze er als eens langskwamen stond onze keeper er! Aan het eind van de 1e helft scoorde de tegenstander 2x van afstand, waardoor ze met een voorsprong van 7-9 gingen rusten. De 2e helft begonnen we iets te slordig, waardoor we een aantal keer balverlies hadden en Kedingen met breakouts profiteerde van onze foutjes. Dat verschil konden we helaas niet meer overbruggen, maar we bleven mooi spel laten zien en maakten mooie doelpunten door snel te combineren en op tempo te komen! De eindstand was 13-18. Een prestatie om trots op te zijn!

HCW B-Jongens

De B-jonfens mochten vandaag naar Arnhem vertrekken om tegen DFS te spelen , de hekkensluiter van de competitie. Vanaf het begin bleken we veel te sterk voor de jongens uit Arnhem, maar probeerden we door mooi samenspel er nog een beetje een wedstrijd van te maken. Dit lukte aardig en met name verdedigend stonden we sterk waardoor we vaak ballen konden onderscheppen om makkelijk uit te lopen naar een ruime voorsprong. De 2e helft hebben we beter de rust bewaard en lieten we ons niet gek maken door tegenstander of publiek. De uitslag was duidelijk en de eindstand was dan ook 35-17 voor de jongens uit Winterswijk!

HCW B-Meiden

Vandaag mochten we naar een paar weken rust weer aan de bak met een thuiswedstrijd. We speelden tegen de nummer 6 Relfex. Vorige keer hadden we met 8-9 gewonnen dus we wisten niet wat we konden verwachten deze wedstrijd. Vandaag was de kanjer van de week bij ons Milou, zij mocht de hele wedstrijd meekijken vanaf onze bank en mocht aan het begin van de wedstrijd nog schieten op het goal bij de tegenstander en scoorde!!!. We begonnen sterk met al gauw een voor sprong. Onze verdediging stond zeer sterk waardoor we de rust in gingen met 10-3 voor ons. Aan het begin van de wedstrijd liep Reflex sterk op ze maakte de ene naar andere doelpunt waardoor het spannend leek te worden na een paar mooie breaks en mooie aanvallen werden we weer sterk en hielden we de verdediging mooi dicht en hebben we mogen winnen met 17-9. We hebben de punten weer gepakt en staan nog steeds koploper.

HCW Heren 2

HCW Heren 2 speelde zaterdagavond thuis tegen Langeveen, Nog geen verslag, wedstrijd is verloren met 13-23.

Onze sponsoren: