HCW E1-Jeugd

Met een prachtig zonnig weekend mag de E op een schappelijke 8:55 vertrekken richting Huissen. Na het omkleden en warmlopen komen we er achter dat er geen scheidsrechter is en de coach van Huissen is bereid dit over te nemen, alleen een fatsoenlijk fluitje is lastig te vinden. Gelukkig had coach Rutger er ook nog 1 in de tas en na 5 minuten peuteren was deze ook uit de knoop met een andere fluitje.
Roos weet al snel te scoren, maar 2 keer knipperen met de ogen en Huissen met de gelijkmaker al. De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar HCW staat voorzichtig in het voordeel en de meiden proeven de winst. Ook de tweede 10 minuten gaat het gelijk op, steeds lopen de meiden van HCW iets uit, en loopt Huissen weer in wat het erg spannend maakt. Er wordt leuk samen gespeeld en iedereen weet op doel te gooien. Ze lopen goed vrij in de aanval en verdedigend storen ze genoeg om de voorsprong te behouden. Het is een erg leuk sportief spel om te zien. De winst is zeker verdiend met de winst van 15-17 op zak, vertrekt de coach snel naar zijn eigen wedstrijd in Lichtenvoorde.

HCW D1-Jeugd

Vandaag moesten we vroeg opstaan om naar Velp te gaan. Toen we aankwamen was de vorige wedstrijd nog niet afgelopen. Nadat we hier kort naar gekeken hebben, begonnen we met warmlopen. Toen de wedstrijd was begonnen gingen we er helemaal voor, maar ze vochten hard terug en het ging dus op en neer. We stonden een paar keer voor, maar de tegenstander kwam telkens goed terug.

Dat maakte dat het in rust 10-7 stond, in het voordeel van Udi. Toen we na een heel korte pauze weer begonnen ging het bij ons in de verdediging heel slecht, maar in de aanval waren we sterker dan normaal. Bart-Jan scoorde een mooi doelpunt met een lobje.
Halverwege ontlokte Jelle een penalty die Joep behendig scoorde!

Uiteindelijk was Udi toch te sterk. Iedereen baalde een beetje van de grote achterstand en omdat Udi een paar coachende tips van de scheidsrechter kreeg. De einduitslag was 25-11 in het voordeel van Udi.

HCW B-Meiden

Zondag speelden de B-meiden van HCW een wedstrijd tegen de B2 van HV Minerva. We hadden een goed doel namelijk deze wedstrijd winnen, dan staan we 2 punten boven HV Minerva. Ook nieuw, wij maakten het 1e doelpunt van de wedstrijd. Af en toe waren we wat slordig en letten we niet goed op. De ruststand was 8-8. Na een kort maar krachtige rust wisten de meiden wat ze moesten doen, goed praten in de verdediging en in de aanval de ruimtes in de verdediging opzoeken. De 2e helft ging duidelijk beter dan 1e. Er werd goed gepraat in de verdediging, waardoor de meiden van HCW de bal een aantal keer onderschepten en er wat breakjes werden gelopen (en gescoord natuurlijk). Aan het einde van de 2e helft werd het nog spannend maar de eindstand is 17-18 in het voordeel van HCW. Dik verdiend!!!

HCW Dames Mid-Week

Donderdagavond was het weer zo ver, de dames Midweek van HCW mochten een wedstrijd spelen tegen de koploper. Vooraf was er al druk app verkeer over ervaringen uit het verleden, de geringe kansen op een fijne wedstrijd…..afgewisseld met opmerkingen en vragen over het op stapel staande nachtje weg. Inmiddels een jaarlijks terugkerend hoogtepunt die de gemoederen bezig houdt.
Om te voorkomen dat Mariska voor een derde keer op rij door pech niet mee zou kunnen werd ze in de kleedkamer al ingepakt in bubbeltjes plastic 😉

Eenmaal op het veld ontbrak een beetje de spirit. Het overspelen was geregeld slordig en de tegenstander profiteerde hiervan door break-outs te lopen en de bal snoeihard in het doel te planten. En hoewel Anuschka fantastisch stond te keepen was de strijd wat ongelijk.
Femke maakte gelukkig het 1e doelpunt voor ons team en we gingen de rust in met 1-12 tegen.

Tijdens de rust krikt coach Wendy D het moraal een beetje op en met frisse tegenzin gaan we er weer voor. Op de tribune, die steeds voller wordt, leeft men mee. Applaus voor mooie kansen en iemand-die-we-niet-met-naam-en-toenaam-zullen-noemen zorgde zelfs voor geluidseffecten bij bepaalde acties. Bijzonder sfeerverhogend!

In de tweede helft staat Karin in het doel en ook zij kan de ballen er niet allemaal uithouden. Wendy scoort nog een keer en erna gaat het spelletje tijdelijk over in bowlen. In plaats van de bal pakken werd hij weggerold en geduwd. Zeker voor de mensen op de tribune een vermakelijk momentje. Ondanks verschillende pogingen werd ook tijdens de 2e helft slordig omgegaan met de bal en leken enkele dames het een beetje op te geven. Het eindresultaat was 5-28. Met deze score werden de dames van UGHV kampioen en werden ze versierd met een medaille.

Na een verfrissende douche stonden de meeste neuzen alweer dezelfde kant op. Een evaluatie van deze wedstrijd was overbodig. Gesprekken gingen onder het genot van een drankje al snel over het nachtje weg, cosmetische ingrepen, slaapgebrek als ouders van een baby, puber besognes, cijferlijsten van de kroost, geruststellende woorden van dames met puber-af kinderen, en al het andere dat er met elkaar gedeeld wordt. Een waardevolle 3e helft, op vele fronten.

HCW Dames 2

De HCW Dames 2 speelde zondag een wedstrijd tegen HV Erix in Lichtenvoorde. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 16-12 in het voordeel van HV Erix.

HCW Dames 1

Op een zonovergoten 3 maart vertrokken de dames van HCW vol goede moed naar Velp voor een rematch tegen Udi. Na de nipte nederlaag van vorige week (14-16) waren ze vastbesloten deze keer de overwinning te behalen. Een positieve mindset is immers het halve werk, toch?

De wedstrijd begon direct met een prachtige redding van Cindy en een strak eerste doelpunt van HCW. “We kunnen in ieder geval zeggen dat we voor hebben gestaan!”, werd enthousiast geroepen. Udi was het daar echter niet mee eens en pakte de dames vanaf dat moment (extra) hard aan. In de eerste helft hield HCW goed stand en waren ze de frustraties de baas. De ruststand was 8-5 na een gelijkopgaande strijd.

De eerste minuten van de tweede helft waren veelbelovend en al snel stond het 8-7. En zoals jullie wellicht al verwachten, komt nu het ‘helaas’ moment. Want helaas bleven de doelpunten vanaf dat moment uit. Het spel werd slordig en door de snelle aanvallen van Udi werd er veel gescoord vanuit break-outs. Ze liepen flink uit.

De laatste seconde van de wedstrijd eindigde letterlijk met een flinke klap, doordat Margo een bal in haar gezicht kreeg. Geen leuk einde, maar gelukkig kon ze al redelijk snel weer lachen. Niet om de uitslag, die eindigde namelijk in 17-9.

Gelukkig maakte het zonnetje op de terugweg veel goed!

HCW Heren 1

De HCW Heren speelden zondag tegen HV Erix in Lichtenvoorde. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 15-31 in het voordeel van HCW.

Onze sponsoren: