Afspraken omtrent corona

(update 15 september 2021)

Het kabinet heeft op dinsdag 14 september een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Corona-virus. De 1,5 meter afstand blijft niet meer de norm, maar andere basisregels blijven onverminderd van belang. Ook zijn er aanpassingen voor het ontvangen van publiek bij sportwedstrijden en het bezoek aan de sportkantine.

Publiek bij sportwedstrijden

Per zaterdag 25 september zijn er geen beperkingen voor het bezoeken en beoefenen van (competitie)wedstrijden en het organiseren van toernooien.

Naar verwachting zijn er wel maatregelen voor de topsportcompetities om supporters op de tribune te ontvangen. Momenteel is er nog geen duidelijkheid voor welke niveaus in de handbalsport dit van toepassing is en wat de maatregelen zullen zijn. Na verdere berichtgeving van de overheid zal er meer duidelijkheid komen en zullen wij hier verder over communiceren.

Bezoek aan de sportkantine

Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs vanaf 13 jaar. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

 • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
 • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

 • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
 • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
 • voor het beoefenen van sport in bijv buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

.De sportkantine dient om 00.00 uur te sluiten. Echter geldt er geen maximumaantal bezoekers en is entertainment toegestaan.

Basisregels en 1,5 meter afstand

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven. Om de handbalsport veilig te kunnen beoefenen is het advies om regelmatig je handen te wassen, te hoesten en niezen in de elleboog, geen handen te schudden en bij klachten thuis te blijven en je te laten testen.

Kleedkamers

De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. Uiteraard nog wel met inachtneming van de basismaatregelen.


Voor alles geldt:

 • Gebruik je gezond verstand. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Probeer 1,5 m afstand te houden (niet meer verplicht);
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan die kunnen duiden op een Corona-besmetting;
 • Was voor en na het bezoek aan de sporthal je handen;
 • Schud geen handen;
 • Trainers en coaches houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden;
 • Heb je klachten? Meld je dan bij je trainer/coach, of Cindy Bollen (06-27 29 25 48).

Bovenstaande afspraken zijn recent en volgens de laatste berichtgeving. Mochten er wijzigingen of toevoegingen bekend worden gemaakt door RIVM of NOC NSF, dan wordt die update gedaan op de website en in de handbalnl app. Deze afspraken en toekomstige wijzigingen/toevoegingen zijn en blijven leidend.

Meer informatie over de coronaregels vanuit het NHV vind je hier: https://www.handbal.nl/update_coronavirus_en_handbal/

Laten we met ons allen deze afspraken, maar ook elkaar respecteren in deze vreemde situatie. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we deze mooie sport kunnen blijven doen.

Succes en heel veel plezier het aankomende seizoen.

Bestuur HCW